![Siromaškice](http://cdn.coolinarika.net/image/siromaskice-8b23acb109575dfa22af8129c6faded4_header.jpg?v=1)
Obozavam ove posne kiflice koje mama sprema svake godine za sv. Nikolu jos od vremena kad je imala ukupno otprilike 10-ak recepata za torte i kolace ![:)](http://receptizavas.info/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif)
![:)](http://receptizavas.info/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif)
Sastojci
- 300ml ulja
- 150ml vruce vode
- 1prasak za pecivo
- cca 500g brasna
- za valjanje:
- cca 200g secera u prahu
- 1 vanilin secer
Priprema
1.
Ukljucite rernu na 200 stepeni.
2.
Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak za pecivo i promesajte pa dodajte brasno postepeno mesajuci najpre kasikom a zatim i rukom.
3.
Testo podelite na 3-4 loptice (ja sam na 2 i dobila sam 16 vecih kiflica, ali mamine male su sladje) pa na pobrasnjenoj dasci najpre rukom oblikujte spljosteni krug a zatim rastanjite oklagijom. Stavite na svaki deo po malo marmelade (ja stavila fenomenalni argentinski sir od dunja) i motajte kiflice koje redjate na pleh sa pek papirom i odmah pecete dok ne porumene. Ako vam se testo lista samo pritisnite prstom tu i tamo; kiflice budu ‘rosave’ kad se ispeku, ali secer to lepo prekrije ![;)](http://receptizavas.info/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif)
![;)](http://receptizavas.info/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif)
4.
Vruce kiflice valjajte u prah secer pomesan sa vanilinim secerom.
Posluživanje
Lepse su kad se ohlade (vise krckaju).
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar