srijeda, 27. svibnja 2015.

NIKAD BRŽE KIFLICE NISAM NAPRAVILA TOPE SE USTIMA SIROMAŠKICE


Siromaškice
Obozavam ove posne kiflice koje mama sprema svake godine za sv. Nikolu jos od vremena kad je imala ukupno otprilike 10-ak recepata za torte i kolace :)
Sastojci

  • 300ml ulja
  • 150ml vruce vode
  • 1prasak za pecivo
  • cca 500g brasna
  • za valjanje:
  • cca 200g secera u prahu
  • 1 vanilin secer
Priprema

1.
Ukljucite rernu na 200 stepeni.

2.
Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak za pecivo i promesajte pa dodajte brasno postepeno mesajuci najpre kasikom a zatim i rukom.
3.
Testo podelite na 3-4 loptice (ja sam na 2 i dobila sam 16 vecih kiflica, ali mamine male su sladje) pa na pobrasnjenoj dasci najpre rukom oblikujte spljosteni krug a zatim rastanjite oklagijom. Stavite na svaki deo po malo marmelade (ja stavila fenomenalni argentinski sir od dunja) i motajte kiflice koje redjate na pleh sa pek papirom i odmah pecete dok ne porumene. Ako vam se testo lista samo pritisnite prstom tu i tamo; kiflice budu ‘rosave’ kad se ispeku, ali secer to lepo prekrije ;)

4.
Vruce kiflice valjajte u prah secer pomesan sa vanilinim secerom.
Posluživanje
Lepse su kad se ohlade (vise krckaju).

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar