petak, 15. svibnja 2015.

Čokoladni kuglof


SASTOJCI
– 4 jaja
– 100 g šećera 
– 100 g margarina
– 170 g crne čokolade
– 80 g oštrog brašna

PRIPREMA:
Umutiti bjelanca sa šećerom u čvrst snijeg. Posebno umutiti žumanca, pa im dodati prethodno otopljenu, pa prohlađenu čokoladu i margarin, te umiješati brašnom.
Smjesu od žumanaca pomiješati sa bjelancima. Sipati smjesu u podmazan i brašnom posut kalup za kuglof i peći na 150 stepeni 50 min.
Sačekati da se kolač prohladi, pa onda izvaditi iz modle.
Otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i preliti vrućom glazurom. Ohlađen kolač i staviti u frižider da se stegne.

http://www.vesela-kuhinjica.info

Nema komentara:

Objavi komentar