četvrtak, 21. svibnja 2015.

Kinder bueno torta

kinder_bueno_torta
Sastojci za biskvit:
Okrugli kalup promjera 32 cm
  1. 6 bjelanjaka
  2. 4 kašike brašna
  3. 6 kaš. šećera
  4. Potrebno jos:
  5. 100 g. Nutelle
  6. lješnjak
  7. petit keks

Sastojci za fil:
  • 1 l. mlijeka
  • 8 kaš. gustina
  • 6 žutanjaka
  • 10 kaš. šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 200 gr. margarina
  • 3 vanilin šećera
  • 100g. čokolade za kuhanje
Priprema:
Fil skuhati od datih sastojaka (osim cokolade) ugusto u mlijeku, i u hladno dodati margarin. Kad se sjedini podjeliti na dva djela i u jedan dodati istopljenu čokoladu.
Za biskvit:
Na lim staviti masni papir, namazati ga margarinom i posuti lješnjacima.
Umutiti bjelanjke sa šećerom, brašno lagano dodati i kašikom umješati i posuti po lješnjacima…Peći 15 min. na 180 stupnjeva. Kad bude gotovo, okrenuti na onu stranu gdje su lješnjaci, namazati Nutellom i poslagati petit keks. Po keksu namazati bijelu kremu, pa tamnu…

.Umutiti 2,5 dcl. slatkog vrhnja i namazati po kremi…..Ukrasiti krupno mljevenim lješnjakom…Tortu ostaviti par sati u frizider da se fino kreme stegnu, a potom je isjeci na parcad i posluziti.

Prijatno. 

Izvor: www.recepti-svijeta.com

Nema komentara:

Objavi komentar