utorak, 19. svibnja 2015.

Juneći gulaš


 Screenshot_9
Sastojci:

  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 puna kašika brašna
  • 1 veći čen belog luka
  • 2 šargarepe
  • 3 glavice crnog luka
  • 800 g junećeg mesa (but ili plećka),
  •  malo biberamalo iseckanog peršuna,malo so


Priprema: 

Ugrejati dobro ulje i propržiti luk da blago porumeni. 
Dodati meso i dobro ga ispržiti, da ne bude crveno ni sa jedne strane. Naliti vodom da ogrezne (da pokrije sve sastojke), dodati šargarepu i malo posoliti, staviti lovorov list, suvi začin i biber. Smanjiti vatru i ostaviti da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno promešati. Po potrebi dodati još malo vode. 

U činiju staviti alevu papriku i brašno. Sve sastojke razmutiti sa malo hladne vode, da ne bude grudvica. Dodati u šerpu sa mesom i promešati. Zatim dodati rendani beli luk i seckani pešun. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, povremeno promešati. Ako je pregusto, dodati malo tople vode. Služiti uz špagete ili pire krompir.

www.receptizakuhanje.com

Nema komentara:

Objavi komentar