Sastojci:
- 1 kašičica mlevene slatke paprike,
- 1 kašika suvog biljnog začina,
- 1 puna kašika brašna,
- 1 veći čen belog luka,
- 2 šargarepe,
- 3 glavice crnog luka,
- 800 g junećeg mesa (but ili plećka),
- malo bibera, malo iseckanog peršuna,malo soli
Priprema:
Ugrejati dobro ulje i propržiti luk da blago porumeni.
Dodati meso i dobro ga ispržiti, da ne bude crveno ni sa jedne strane. Naliti vodom da ogrezne (da pokrije sve sastojke), dodati šargarepu i malo posoliti, staviti lovorov list, suvi začin i biber. Smanjiti vatru i ostaviti da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno promešati. Po potrebi dodati još malo vode.
U činiju staviti alevu papriku i brašno. Sve sastojke razmutiti sa malo hladne vode, da ne bude grudvica. Dodati u šerpu sa mesom i promešati. Zatim dodati rendani beli luk i seckani pešun. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, povremeno promešati. Ako je pregusto, dodati malo tople vode. Služiti uz špagete ili pire krompir.
www.receptizakuhanje.com
Nema komentara:
Objavi komentar