subota, 23. svibnja 2015.

DOMAĆI KREM SLADOLED BEZ JAJA


Krem sladoled domaci
…bez jaja…lagan i kremast..razveselite svoje drage…ovim finim sladoledom..godinama ga ovako radim..
Sastojci
sladoled osnova
  • 3 slag pjene
  • 1 kiselo vrhnje
  • 3 vanil šećera
  • 300 ml vrhnja za slag
  • 200 ml mlijeka
  • straciatela
  • 50-60 g nasjeckane tvrde cokolade
  • cokolada
  • 5 zlica velikih kakao instant napitka
  • 5 zlica velikih cokolade u prahu ili 1 stangu otopljene tvrde
  • 50-60 g bijele nasjeckane cokolade
vocni:  200-300 g ispasiranog (ili u komadicima) voca po zelji


Priprema
1.Slag pjene istuci s vrhnjem za slag i mlijekom (sve zajedno ), zatim umijesati kiselo vrhnje i van. secere i jos kratko izmiksati.
Ako netko voli sladje moze staviti i malo secera. Podijeliti na 2 ili vise dijelova, ovisno koliko se vrsta radi.
2.Umijesati nasjeckanu cokoladu i izmijesati
3.Umijesati kakao i cok. u prahu i dobro izmijesati, na kraju umijesati bijelu nasjeckanu cokoladu.
4.Za vocni..u osnovni sladoled umijesati voce po zelji..
5.Zlicom vaditi smjesu i stavljati u plasticnu zdjelu ili manje zdjelice, staviti u zamrzivac oko 3 sata.
Prije posluzivanja ostaviti na sobnoj temperaturi 10-15 minuta.

Kremast je i jako ukusan…umjesto kiselog vrhnja moze se staviti jogurt..obican ili vocni..bude jako fino…
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar