ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

Musaka



POTREBNO JE
800 g krompira, 500 g mljevene junetine, veća glavica crnog luka, 2 čena belog luka, kašičica seckanog peršuna, pola kašičice slatke začinske paprike, 2 jaja, 200 ml kisele pavlake, 300 ml mleka, so, biber, ulje



PRIPREMA
Luk iseckajte i propržite ga na ulju, pa dodajte meso, začinsku papriku, sitno naseckan beli luk i peršun. Začinite solju, biberom i začinskom paprikom, pa sve promešajte i dinstajte da meso samo malo omekša. Krompir oljuštite i isecite na kolutove.
U podmazanu posudu stavite red krompira, ovlaš posolite, pa stavite pola količine mesa. Odozgo ponovo stavite red krompira i ponovite postupak. Završite redom krompira. Jaja dobro ulupajte sa kiselom pavlakom i mlekom, dodajte soli i bibera, prelijte složenu musaku i pokrijte je alu-folijom. 
Pecite oko sat vremena u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni. Potom skinite foliju i pecite još petnaestak minuta da musaka dobije lepu boju.
http://zena.blic.rs/





Nema komentara:

Objavi komentar