Tikvice zapečene sa maslacem, vrhnjem, jajima, malo bijelog luka i začina! Brzo, fino, ukusno.
Sastojci
- 3 manje tikvice
- 50gr maslaca
- 100gr vrhnja
- 2 jajeta
- 1 češanj bijelog luka
- kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber..
Priprema
1.Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.
2.Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.
3.Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa “prstohvatom” vegete, crvene mljevene paprike i bibera.
4.Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata….
Posluživanje
Poslužiti kao toplo predjelo ili kao prilog uz meso.
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar