ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

ZAPEČENE TIKVICE


Zapečene tikvice


Tikvice zapečene sa maslacem, vrhnjem, jajima, malo bijelog luka i začina! Brzo, fino, ukusno.

Sastojci
  • 3 manje tikvice
  • 50gr maslaca
  • 100gr vrhnja
  • 2 jajeta
  • 1 češanj bijelog luka
  • kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber..

Priprema

1.Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.
2.Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.
3.Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa “prstohvatom” vegete, crvene mljevene paprike i bibera.
4.Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata….

Posluživanje
Poslužiti kao toplo predjelo ili  kao prilog uz meso.

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar