* 200ml jogurta ili cvrstog kiselog mljeka
* 200ml mlijeka
* 100ml ulja
* 1 mala kasicica soli
* 1 mala kasicica secera
* 1 vrecica praska za pecivo
* 1 vrecica suhog kvasca
premazivanje:
* 1 zumance
Priprema:
- Zamlacite mlijeko ,stavite suhi kvasac i secer pa onda sve ostale sastojke i dobro dobro umjesite rukom tijesto dobicete tvrdje tjesto i pogodno za rad .
- Podjelite tijesto na dvije jufke i odma radite oklagijom, odnosno rastanjite jufku u krug. Zatim, isjecite je na trokutove ,vama po zelji ako hocete manje ili vece .....
- Tako uraditi i sa drugom jufkom.
- Možete ih ostaviti prazne, ili ubaciti neki namaz ..
Premazite ih zumancetom i pospite susamom.
- Pecite ih u zagrijanoj rerni na 180°nekih 20tak minuta.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar