ponedjeljak, 18. svibnja 2015.

Tulumbe



Recept iz Bosanske kuhinje.

Posebnu slatkoću i okus ovoj slastici daje agda – voda kuhana sa šećerom i limunom, koja se često koristi u pripremi bosanskih kolača



Sastojci za tijesto:
  • 400 mililitara vode
  • 6 jušnih žlica ulja
  • 250 grama brašna
 Sastojci za agdu:
  • 800 grama šećera
  • 400 mililitara vode
  • 1 limun narezan na ploške
Priprema:
U loncu srednje veličine zagrijete vodu s uljem. Kada  prokuha polagano dodajte brašno uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne i počne odvajati od lonca. Maknite s vatre i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.U ohlađenu smjesu dodajte jedno po jedno  miješajući smjesu rukama.
Za pripremu agde kuhajte vodu i šećer dok se šećer ne rastopi, a za kraj dodajte ploške limuna i pustite da se agda ohladi na sobnoj temperaturi.
 zagrijte na jakoj vatri te pomoću slastičarske vrećice ili obične vrećice kojoj ste odrezali rub, istiskujte tulumbe. U vrućem ulju tulumbe će se same okretati. Kada su zlatno žute boje izvadite ih i položite u hladnu agdu. Kada su sve tulumbe gotove prelijte ih ostatkom agde te stavite u hladnjak kako bi se ohladile prije posluživanja
izvor: blog domaci-recepti.

Nema komentara:

Objavi komentar